Font del Llop
Miguel Giribets


Una creu visigoda, una cova, una roca foradada i un altar de sacrificis



Creu visigoda



Prop de la font, apareix una possible creu visigòtica. La seva antiguitat podria ser d'uns 1.400 anys. Si fos així, seria l'única resta visigoda de l'Aleixar i un de les poques de Catalunya.




No s'observa cap orientació astronòmica, però sí un alt nivell d'energia, com correspon al que llocs sagrats.



Al costat de la creu (que la veiem a la part esquerra de la foto) hi ha una sèrie de signes. El del centre manté la proporció àuria.



Cova



Va poder ser un lloc d'habitació per a un grup reduït de persones. Es troba sobre un lloc elevat, fàcilment defensable dels animals. Oberta al sud, que és l'orientació que millor aprofita els rajos de sol a l'hivern.




Roca foradada




Un forat a la part alta d'una roca. S'observa clarament la mà de l'home a la cavitat. L'orientació és N-S. L'energia és molt elevada, com correspon als llocs sagrats.





Altar de sacrificis



Una cavitat antropomorfa en la roca. Representaria una persona amb els braços estesos. La part esquerra del subjecte dóna sobre la caiguda de la roca; és la part del cor i en cas de sacrifici la seva sang aniria a fecundar la terra.



Les dimensions són perfectament les d'una persona. L'orientació de la figura seria mirant a la posta del sol en el solstici d'hivern. L'energia és molt alta, com correspon als llocs sargats, el que exclou que estem en un lloc d'enterrament.




No hay comentarios:

Publicar un comentario