Font del Llop

Miguel Giribets



Enterraments neolítics




Enterrament 001







Sota una roca triangular trobem una petita obertura en la qual s'aprecia la mà de l'home (és molt regular).








Geometria sagrada: la forma de la roca és pràcticament la d'un triangle equilater.







Les dimensions de l'obertura són: 90 cm de llarg per 35 cm d'alt.




Les dimensions de l'interior de la tomba són: 2 metres de profund per 1,80 metres d'ample, suficient per contenir les restes d'una persona.

L'orientació és de 130 º, que coincideix amb l'sortida més meridional de la lluna, fet que es produeix cada 19 anys  També està molt propera a la sortida del sol al solstici d'hivern; en qualsevol cas, la roca rep la llum del sol el 21 de desembre a les poques hores de la matinada.









Enterrament 002







Sobre una roca plana, partida en dos per l'erosió, trobem una gran cassoleta orientada cap al sud. Al costat dret, un cassoleta més petita connectada amb l'anterior per un canícul. A l'esquerra, un canícul major porta l'aigua a terra.







Croquis de la cassoleta








La cassoleta 'alimenta' d'aigua a un abric que està sota, orientat al sud. És aquí on creiem que s'ubicaria la tomba. L'energia és molt baixa, com correspon als llocs d'enterrament.




L'aigua que cau de la cassoleta sobre la tomba calma la set del mort. Es creia que els morts tenien set, com està documentat en la Grècia pre-clàssica. L'aigua alimenta el mort i, com les llavors, li facilita una nova vida. Al seu torn, el mort, com les llavors, exerceix una tasca fertilizadora sobre els camps.







Enterrament 003







Sobre una roca arrodonida, orientada a la posta del sol en el solstici d'hivern, trobem una sèrie de pedres.








Algunes semblen les restes d'una cista, ja que mostren una forma geomètrica regular i són simètriques entre elles. L'energia és molt baixa, com correspon als llocs d'enterrament.











No hay comentarios:

Publicar un comentario